Lladró aprova un ERTO que afectarà 250 treballadors

El tancament de les tendes d’Espanya i l’estranger aboquen a la firma de productes de porcellana a fer l’ERTO.

Imatge d'arxiu de la planta de Lladró
Imatge d'arxiu de la planta de Lladró / À Punt

Lladró ha aprovat un expedient de regulació d’ocupació (ERTO) de 89 dies, que afectarà els treballadors de les quatre firmes que té: Lladró, Diasa, Arte y Porcelanas i Porsa, degut a la situació comercial derivada de la crisi del coronavirus. Aquest expedient afectarà, almenys, uns 250 treballadors, que són els que formen part de l'àrea de producció (Lladró i Arte y Porcelanas) del grup.

Fonts del comité d’empresa han detallat que el període d'execució d'aquestes mesures de suspensió d'ocupació serà d'abril a desembre, aproximadament amb una setmana al mes de treball i tres més d'atur. L’ERTO l’han consensuat la direcció de l’empresa, els sindicats i el comité d’empresa.

Es dona la circumstància de que dos d’aquestes empreses, Porcelanas Lladró i Arte y Porcelanas, ja tenien un altre ERTO en marxa, que ha sigut allargat. Així mateix han assenyalat que aquest ERTO substituirà el que estava vigent fins a finals d'enguany, que contemplava produir al 50% durant el primer trimestre de 2020 per a anar alleugerint les existències de producte.

La direcció de l’empresa no ha concretat ni a quants treballadors afecta ni quan començarà a executar-lo, però ha justificat aquest cessament temporal de l’activitat laboral en “el tancament de les boutiques, punts de venda autoritzats i distribuïdors Lladró a Espanya i en la resta de països en què opera la companyia”.

Forçats pel “difícil escenari”

Fonts de l’empresa han justificat l’ERTO com a una mesura “urgent” per a fer front a “les importants conseqüències econòmiques derivades d’aquesta situació”. Segons el grup, “malgrat el difícil escenari i de l’important esforç que requerirà a tots els membres de l’empresa, les parts coincideixen que aquestes mesures són el pas per a superar la situació i recuperar la normalitat tan prompte com siga possible”.

També et pot interessar

stats