El límit de dos grups de convivència en les reunions passa a ser recomanació

La Generalitat ho matisa després de l’enduriment de les mesures per a Nadal anunciades aquesta setmana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la roda de premsa d'aquest dijous
El president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la roda de premsa d'aquest dijous / Manuel Bruque (EFE)

Aquest divendres, les mesures de restricció per a les festes de Nadal que va anunciar ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’han fet efectives amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGV). I hi ha matisos.

Per exemple, al document oficial s’estableix que les reunions en espais privats no podrà superar les sis persones, però (i ací és on es troba la rectificació del consistori), només “recomana” que no siguen de més de dos grups de convivents. És a dir: es recomana no reunir-se amb més de dos grups de convivència, però no és una obligació, com es donava a entendre amb les paraules del president aquest dijous en la roda de premsa.

Fonts de presidència de la Generalitat han justificat aquest canvi. Per recomanacions dels tècnics de la Conselleria de Sanitat, diuen, s’ha considerat convenient canviar “l’obligatorietat” per la “recomanació” per a evitar causar greuges majors entre les famílies després de reduir el nombre d’assistents de deu a sis.

Cal recordar que les mesures entraran el vigor a la Comunitat Valenciana el dilluns dia 21 de desembre, en la mateixa setmana que es commemoren la Nit de Nadal i Nadal.

També et pot interessar

stats