Els líders europeus debaten restringir l’accés a la UE durant 30 dies

Aborden també les accions de contenció del brot de coronavirus i com limitar l’impacte en l’economia comunitària.

Els líders europeus debaten restringir l’accés a la UE durant 30 dies
Els líders europeus debaten restringir l’accés a la UE durant 30 dies

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea es reuneixen, mitjançant una videoconferència, per a abordar la mesura proposada per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, de restringir l’accés a la UE des de l’exterior durant trenta dies.

S’aplicarien excepcions per a permetre l’entrada en territori comunitari de ciutadans de la UE o residents de llarga duració que tornen a casa, així com per a membres de la seua família i del personal diplomàtic destinat a la UE. També al personal sanitari o científics que estiguen treballant en una cura i a persones que treballen en un país veí i hagen de travessar la frontera per a això.

Així mateix, els líders europeus abordaran les accions de contenció del brot de coronavirus i com limitar l’impacte en l’economia comunitària.

“He decidit convocar una videoconferència amb els membres del Consell Europeu el dimarts 17 de març per a fer un seguiment de les nostres mesures sobre el Covid-19”, va informar dilluns el president del Consell Europeu, Charles Michel.

El polític belga ha indicat que “és clau” contindre la propagació del virus, proporcionar equip mèdic suficient, impulsar la investigació i limitar les conseqüències econòmiques.

La Comissió Europea ja va anunciar que permetria mobilitzar ajudes d’Estat per a les empreses que ho necessitaren i que crearia un “fons de resposta al coronavirus” per a contrarestar el “gran impacte econòmic potencial” de la crisi sanitària. El fons estarà dotat amb 7.500 milions d’euros inicials per a aportar liquiditat a les empreses dels vint-i-set Estats membres de la UE, amb idea que puga mobilitzar fins a 25.000 milions d’euros.

Posteriorment, divendres passat, l’executiu va augmentar a 37.000 milions d’euros la inversió que es podria mobilitzar en sanitat, ocupació i petites i mitjanes empreses, una quantitat de la qual Espanya podria utilitzar 4.145 milions d’euros.

També et pot interessar

stats