Aquest contingut ja no està disponible per veure.

L’UME reforça les tasques de desinfecció en residències i hospitals

16 min.

Una lluita diària contra un enemic invisible. Una situació mai abans vista per la Unitat Militar d’Emergències (UME), com ha explicat el cap del seu tercer batalló, Olaf Clavería, en una entrevista en Les notícies del matí. “És una situació molt complexa, impredictible, un esforç continu i pacient”, ha assegurat. Una dotació de 200 militars del batalló de Bétera treballa dia a dia en els llocs on hi ha més presència del virus, així com en els espais on es concentren més quantitat de persones.

Com ha destacat Clavería, a hores d’ara els principals esforços de l’UME es concentren en residències de persones majors i hospitals. La seua principal tasca és la de desinfecció, tant en espais on hi ha hagut presència del virus com en altres on hi ha més trànsit de persones, com ara estacions de trens i d'autobusos, aeroports o presons, com a mesura preventiva de barrera. Sobre el centre penitenciari de Fontcalent, on ha mort un funcionari de presons, Clavería ha confirmat que estan acabant les tasques de desinfecció del centre.

L'UME també desinfectarà aquest dimarts els centres penitenciaris de Villena i Fontcalent. Des del començament de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, són dos les morts confirmades pel virus en l'àmbit penitenciari i 87 el nombre de casos positius.

Contingut no disponible
stats