L'UME intervindrà en totes les residències de majors que ho necessiten

L’objectiu és garantir les mesures preventives, sanitàries i d'aïllament durant l’estat d’alarma.

L'UME intervindrà en totes les residències de majors que ho necessiten
L'UME intervindrà en totes les residències de majors que ho necessiten

La Unitat Militar d'Emergències (UME) intervindrà en totes les residències de majors que ho necessiten per veure's desbordades o sense personal a conseqüència de l’emergència sanitària.

Així ho farà d'acord amb la instrucció que ha emés el Ministeri de Sanitat, en què disposa que totes les residències d'Espanya que ho requerisquen han d'informar immediatament la delegació o subdelegació de govern espanyol que corresponga i a la conselleria de Serveis Socials, perquè acudisca l'auxili urgent disponible.

Això afecta les residències de majors, discapacitats o d'un altre tipus, en què estiga en perill la integritat del servei, perquè s'estan veient impossibilitades, bé per desbordament de la situació o per absència de personal, per a garantir les mesures preventives, sanitàries i d'aïllament.

La Vicepresidència de Drets Socials recopilarà les dades i indicarà a Defensa a quines residències ha d'acudir l'UME. Realitzada la intervenció oportuna, rebrà un resum de la situació abordada, mitjans activats i situació final.

La instrucció estipula que les comunitats autònomes, Ceuta i Melilla hauran de difondre aquestes indicacions de manera immediata a totes les residències de majors, de persones amb discapacitat i anàlogues que estiguen sota la seua competència.

També et pot interessar

stats