L'UME desinfecta la residència de majors Altabix d'Elx

L'alcalde ha demanat aquesta intervenció per a frenar els contagis que s'han produït en la plantilla, amb 28 positius els últims dies

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) en una imatge d'arxiu
Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Unitat Militar d'Emergències (UME) té previst intervindre aquest divendres en la residència de majors Altabix d'Elx, per a desinfectar les instal·lacions després de l'increment de contagis per coronavirus registrat durant els últims dies, segons ha confirmat l'alcalde d'Elx, Carlos González. En l'últim brot detectat a la residència hi ha 28 positius.

El primer edil s'ha posat en contacte amb la delegació del govern en la Comunitat Valenciana i amb el secretari autonòmic d'Emergències, Josep Maria Ángel, per a sol·licitar-los aquesta intervenció amb la finalitat d'intentar frenar l'expansió del virus.

González ha destacat la "preocupació" per l'estat que presenta la instal·lació i per la situació que s'està donant en la residència Altabix. "Considere que la Generalitat ha de fer un esforç per a resoldre immediatament les necessitats que han sorgit a conseqüència dels contagis que s'han produït en els últims dies en la plantilla, una cosa absolutament prioritària", ha ressaltat el primer edil il·licità.

Greus irregularitats i problemes de gestió

Aquesta residència ha estat 50 dies sense metge durant la pandèmia i fa 15 dies que s'havien tornat a quedar sense. El síndic de greuges, Ángel Luna, ja ha demanat a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives el rescat de la residència Altabix d'Elx per les greus irregularitats detectades i pels problemes de gestió. Ací viuen 104 residents amb moltes patologies i l'últim brot afecta 28 persones.

L'alcalde ja va reclamar el novembre passat a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, una "acció urgent" per a oferir atenció adequada als ancians de la residència. "És inadmissible i intolerable la situació plasmada en un informe pel Síndic de Greuges, que recull les contínues queixes dels familiars dels residents", ha recalcat González.

També et pot interessar

stats