L'últim balanç a Espanya: vora 25.000 contagiats i 1.326 morts

En les últimes hores s'han registrat 5.000 casos nous de Covid-19 i han mort més de 300 persones.

L'últim balanç a Espanya: vora 25.000 contagiats i 1.326 morts
L'últim balanç a Espanya: vora 25.000 contagiats i 1.326 morts

Segons l'últim balanç del Ministeri de Sanitat, a Espanya ja es comptabilitzen 24.926 casos de coronavirus i 1.326 persones mortes amb Covid-19. Això suposa 4.946 contagis més i 324 decessos més que ara fa 24 hores.

Segons ha informat el ministeri, hi ha, a més, 1.612 pacients en l'UCI, 471 més que aquest divendres, i un total de 2.125 pacients ja s'han recuperat.

La Comunitat de Madrid, amb 804 personesmortes, registra vora el 60% dels decessos en tot el país. A més, continua sentla comunitat amb més casos registrats: 8.921, el 35% del total.

13.000 persones ateses en hospitals

El director general del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, no ha comparegut davant els mitjans perquè s’ha fet la prova del coronavirus, tot i que ha donat negatiu. En el seu lloc ha intervingut Maria José Sierra, cap d'àrea del CCAES, que ha dit que hi ha 13.000 persones ateses en centres hospitaliaris, el 12% de les quals han requerit passar per l'UCI.

Segons ha informat Sierra, aquestes xifres representen una letalitat del 5%, però això, segons ha explicat, es deu al fet que les proves diagnòstiques s’estan centrant en persones hospitalitzades.

De fet, el 50% dels casos positius confirmats corresponen a persones que estan o han estat hospitalitzades. En el cas de Madrid, aquest percentatge s’eleva al 80%.

Xifres en augment

Sierra ha advertit que els casos seguiran augmentant en els pròxims dies i, en aquest sentit, ha insistit que cal seguir les mesures de distanciament social i que també cal reforçar el sistema sanitari perquè puga fer front als nous casos que aniran apareixent en les pròximes setmanes.

Reforç del subministrament de productes sanitaris

Per la seua banda la directora general de Farmàcia, Patricia Lacruz, ha anunciat que s'està reforçant el subministrament de productes sanitaris a les comunitats autònomes. Així, Lacruz ha exposat les línies d'actuació. Entre aquestes, destaca el suport a les empreses nacionals per a incrementar la producció i també s'està reorientant l'activitat de sectors afins, com ara el sector de la cosmètica per a produir solució hidroalcohòlica. A més, s'ha incrementat la funcionalitat dels equips instal·lats als hospitals.

Aquest dissabte es distribuiran 500.000 mascaretes a professionals i 800.000 a pacients de tot Espanya. A més, ha anunciat que s'ha emés la compra "per a garantir la cobertura setmanal de les necessitats per a la lluita contra la infecció".

Garantir la disponibilitat de medicaments

Des de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, la seua directora María Jesús Lamas ha afirmat que s'estan portant a terme diverses actuacions. D'una banda, garantir la disponibilitat dels medicaments. També s'està treballant per a posar en marxa estudis que identifiquen els medicaments efectius. Finalment, ha assegurat que s'està treballant per a autoritzar la vacuna que pose fi a la pandèmia.

La directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, ha explicat que aquesta institució coordina la investigació biomèdica i ofereix suport cientificotècnic al Sistema Nacional de Salut en situacions com aquesta, en què hi ha problemes de salut pública. Així, ha dit que l'Institut de Salut Carlos III va oferir una tècnica diagnòstica per als primers casos a Espanya, i que ara, una vegada han arribat els jocs comercials de diagnòstic, donen suport i queden al servei dels hospitals.

350.000 professionals sanitaris

El director general d'Ordenació Professional, Rodrigo Gutiérrez, ha explicat que el sistema sanitari compta amb més de 350.000 professionals i que ja són 50.000 les persones professionals a disposició de les comunitats autònomes per a incorporar-se progressivament segons les necessitats.

Rodríguez també ha assegurat que s'estan identificant metges en labors de suport de diferents cossos de l'administració, com ara metges de l'Institut Nacional de Seguretat Social, del Ministeri de Justícia i metges extracomunitaris que han homologat el seu títol.

També et pot interessar

stats