L'UCI confirma que el Tour de França es retarda dos mesos

La decisió afecta també el Giro i la Vuelta, que es correran en aquest orde, però encara no tenen data.

VÍDEO | L'UCI confirma que el Tour de França es retarda dos mesos

La Unió Ciclista Internacional ha emés aquest dimecres un comunicat oficial en què confirma que a causa de la crisi del coronavirus, el Tour es veu obligat a canviar de dates i es correrà del 29 d'agost al 20 de setembre. La decisió s'ha accelerat després que el president francés, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dilluns que descartava tota manifestació de masses a França abans de la fi de juliol, impossibilitant així que mantinguera les dates inicials del 27 de juny al 19 de juliol.

L'UCI assegura que mantindrà les dates del Mundial en ruta a la localitat suïssa d'Aigle-Martigny, entre el 20 i el 27 de setembre i després tindran lloc, encara sense dates determinades, el Giro i la Vuelta, prevista inicialment entre el 14 d'agost i el 6 de setembre.

El president de l'UCI, David Lappartient, justifica en un vídeo haver donat preferència al Tour en la modificació del calendari, per la importància que la carrera té per a totes les famílies del ciclisme i perquè "és essencial per a totes".

El director de la Vuelta, Javier Guillén, agraeix a l'organisme internacional "l'extraordinària celeritat que ha tingut a l'hora d'oferir les noves dates per a la celebració del Tour", un fet que els permet començar a treballar en dates alternatives per a modificar el calendari ciclista i espera "poder tindre'l completament resolt, abans del 15 de maig".

L'UCI també ha indicat que les clàssiques del ciclisme, considerades monuments, com la Milà-San Remo, la París-Roubaix, la Lieja-Bastogne-Lieja i la Volta a la Llombardia, suspeses a causa de la pandèmia de la Covid-19, es tornaran programar al llarg de la temporada.

També et pot interessar

stats