L'oposició lamenta les falses expectatives que va generar Puig amb l'avanç de la desescalada

Unides Podem indica que “la prioritat és continuar salvant vides”.

La portaveu del PP a les Corts, Isabel Bonig, en la seua intervenció en les Corts aquesta setmana
La portaveu del PP a les Corts, Isabel Bonig, en la seua intervenció en les Corts aquesta setmana / Corts

El PP ha carregat contra el Consell, per generar falses expectatives de desescalada, després de saber-se que el Ministeri de Sanitat autoritza únicament deu àrees sanitàries a avançar cap a la fase 1 de la desescalada. Per contra, en el Botànic, Unides Podem apel·la a les prioritats sanitàries.

El Partit Popular ha expressat, a través de Twitter, la "decepció" pel fet que la totalitat de la Comunitat Valenciana no passe a la fase 1 de la desescalada, al mateix temps que ha retret al president de la Generalitat, Ximo Puig, "les expectatives generades" respecte que això anava a succeir. Cal recordar que Puig s’havia mostrat segur que la Comunitat Valenciana avançaria cap a la fase 1 de la desescalada.

En la mateixa línia s’ha mostrat el portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, qui expressava que “a pesar de l’optimisme desplegat pel Consell els dies previs, gran part de la Comunitat Valenciana seguirà en la fase 0”. En aquest sentit, el síndic ha reclamat a la ciutadania “prudència i responsabilitat”, mentre que exigia “transparència en tota la informació d’aquesta decisió a la Generalitat i al ministeri”.

També des de l'oposició, la portaveu de Vox a les Corts, Ana Vega, ha tingut paraules més dures: "Ens governen incompetents i grollers". Ara bé, Vega considera justificada la decisió de continuar en la fase 0, com es desprén de les seues paraules: "No cal dir que no es compleixen els criteris de Sanitat per a passar a la fase següent: ni EPI, ni material, ni recursos humans en atenció primària, ni sistema de seguiment i vigilància epidemiològica, ni prou llits UCI". Així mateix, Vega creu que “la sanitat està infradotada i infrafinançada, sempre en benefici dels seus quiosquets d'afavorits: això que no falte", opina.

En canvi, els grups del Botànic s’han mostrat resignats a la decisió del Ministeri de Sanitat de no avançar cap a una nova fase de desescalada. La portaveu d’Unides Podem a les Corts, Naiara Davó, ha assenyalat que “la prioritat és continuar salvant vides”. En el seu compte de Twitter, la síndica afegia: “Continuarem amb les mesures i els esforços que permeten avançar a la nostra terra. Esperem que prompte totes puguem reunir-nos amb la família i amics”.

Compromís ha manifestat no compartir la decisió del govern espanyol, ja que la Comunitat Valenciana compleix “perfectament els requisits establits”. Per això, la formació taronja ha demanat “la justificació detallada de la decisió o, com a conseqüència, una rectificació”.

Alacant reclama saber “la situació real” de la ciutat

La reacció de l’alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, tampoc s’ha fet esperar. Ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat que facilite a l'Ajuntament "la informació exacta que ha propiciat que la ciutat no passe de fase per a conéixer la situació real" en què es troba la ciutat. "No avançar implica que estem en un nivell de risc superior a uns altres i hem de saber per què i, d'altra banda, que tindrem uns perjuís que tindran un pes molt important en la reactivació econòmica", ha advertit Barcala.

També et pot interessar

stats