L'oposició eleva el to i considera a Barceló “amortitzada” i “en temps de descompte”

La consellera s'ha compromés a una recuperació plena de l'activitat amb la contractació progressiva de fins a 1.200 sanitaris.

Ana Barceló, durant la compareixença a les Corts
Ana Barceló, durant la compareixença a les Corts / Inma Caballer (Corts)
11 de juny 2020 - 12:37

Els partits de l'oposició a les Corts han endurit el discurs sobre la gestió sanitària de la crisi de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana. Durant la comissió de sanitat, José Juan Zaplana (PP) ha acusat la consellera del ram, Ana Barceló, d'enganyar i d'actitud “sectària”. “Està vosté esgotada i amortitzada”, ha assegurat Zaplana. “El seu temps al capdavant de la Conselleria de Sanitat ha acabat i ho sap”, ha tancat el diputat.

En un to semblant, Yaneth Giraldo (Ciutadans) també ha asseverat que Barceló està “en temps de descompte” i ha lamentat que no haja donat cap explicació nova i que no vullga comptar amb l'oposició. A més, Miguel Pascual (Vox) ha acusat la consellera d'atacar els professionals sanitaris i de no garantir-los protecció. També ha lamentat la “barra” de Barceló i la mala gestió.

Barceló s'ha defés de les crítiques i ha assegurat que ha comparegut tantes vegades com ha sigut convocada. A més, ha dit que des de l'inici de la pandèmia ha oferit informació constant sobre la situació i les decisions, i ha negat que no escolte a l'oposició.

En condicions de passar a la fase 3

Durant la intervenció, la titular de Sanitat ha assegurat que la Comunitat Valenciana està en condicions de passar a la fase 3 de desescalada a partir de la setmana que ve, després d'aconseguir reduir la taxa d'incidència del coronavirus del pic del 54,52% al 3,92% actual i tindre capacitat de fer 13.900 proves al dia.

Per a afrontar aquesta etapa amb garanties, s'ha compromés a una recuperació "plena" de l'activitat amb la contractació progressiva de personal fins a 1.200 sanitaris, juntament amb el manteniment de les vacances d'estiu, l'obertura d'alguns centres matins i vesprades, un impuls de la telemedicina i la recuperació del pla contra les llistes d'espera. Així, ha detallat que la contractació serà de 615 professionals en una primera fase, entre infermeres, auxiliars administratius i zeladors, per a potenciar la vigilància activa durant la fase de transició. També 156 metges especialistes en atenció primària i comunitària i 50 infermeres per sis mesos renovables, així com 61 places de salut mental. La consellera també ha assegurat que han prorrogat fins al novembre 4.200 places eventuals per a cobrir les necessitats derivades de la pandèmia.

26 avions i dos vaixells

Així mateix, durant la intervenció, Barceló ha explicat que recuperaran el pla per a lluitar contra les llistes d’espera. També ha deixat clar que la Generalitat continua comprant material sanitari per a protegir els professionals i ha reivindicat que, en el marc de l'operació Ruta de la Seda, s'han rebut ja 26 avions i dos vaixells amb material sanitari, a banda de la compra a empreses valencianes que han reorientat la producció.

També et pot interessar

stats