L’OMS recomana l’ús de mascaretes en les reunions familiars nadalenques

“Hi ha un gran risc d’una nova onada en les primeres setmanes i mesos de 2021.”

Sopar familiar de Nadal amb mascaretes
Sopar familiar de Nadal amb mascaretes

L’Oficina regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat aquest dimecres l’ús de mascaretes en les reunions familiars nadalenques. “Hi ha un gran risc d’una nova onada en les primeres setmanes i mesos de 2021, i necessitem treballar tots junts si volem tindre èxit a previndre-ho”, adverteix en un comunicat.

“Les reunions haurien de ser en espais exteriors, si és possible, i els participants haurien de portar mascaretes i mantindre la distància física. En espais interiors, limitar la grandària del grup i assegurar una bona ventilació per a reduir el risc d’exposició són claus”, ha informat.

L’OMS-Europa, que té la seu a Copenhaguen, ha ressaltat que les reunions en espais interiors poden ser especialment perilloses perquè s’ajunten grups de persones de diferents llars i edats i que poden no haver adoptat les mateixes mesures de prevenció. “Pot semblar incòmode portar mascaretes i practicar la distància física amb amics i família, però fer-ho contribueix de manera significativa al fet que tothom estiga segur i estalvi”, ressalta aquest organisme, que aconsella evitar les aglomeracions al transport.

Per a les celebracions i processons religioses i mercats nadalencs, l’OMS proposa que es considere “seriosament” la reducció o l’ajornament en països amb àmplia transmissió comunitària. Els serveis religiosos haurien de ser a l’aire lliure, quan siga possible, o limitats en grandària i duració, amb distància física, ventilació, higiene i màscares, independentment de la situació epidèmica de l’àrea en qüestió.

L’organisme fa una crida a la responsabilitat individual i convida a no subestimar la importància de les decisions personals i comunitàries en l’evolució de la pandèmia de coronavirus.

També et pot interessar

stats