L'OMS posa Espanya i Itàlia com a exemples en la lluita contra la Covid-19

Destaca les mesures de contenció que s'aplicaren i insisteix que cal controlar els rebrots perquè no hi haja transmissió comunitària.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, aquest dimecres
El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, aquest dimecres / Europa Press

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha posat aquest dimecres Espanya i Itàlia com a exemples en la lluita contra la pandèmia. Segons ell, la gestió d'ambdós països durant la crisi sanitària evidencia que fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia de Covid-19, la situació pot revertir-se i "mai és massa tard" per a combatre el coronavirus.

"Al març, Itàlia i Espanya eren l'epicentre de la Covid-19, amb 10.000 casos diaris en territori espanyol i 6.500 a Itàlia durant els pics d'epidèmia", ha recordat en roda de premsa. "Els dos països posaren l'epidèmia sota control amb una combinació de lideratge, humilitat, activa participació de la societat i una aproximació completa" a les mesures per a combatre la malaltia, ha assenyalat el responsable de la màxima autoritat sanitària.

L'expert etíop ha insisitit que "ni els tests, ni la distància física, el rastreig de contactes ni la mascareta" poden frenar els contagis per si mateixos, per la qual cosa es requereix una combinació d'aquestes mesures i d'altres. També ha advertit que "s'espera" que hi haja rebrots a mesura que van alçant-se les restriccions, però assegura que poden controlar-se per a evitar que torne a haver-hi transmissió comunitària.

A hores d'ara, el nombre de contagis a tot el planeta supera els 10,5 milions i han mort més de 512.000 persones amb diagnòstic de Covid-19, segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins. L'OMS alerta que la pandèmia encara està en escalada i que en els últims dies s'han superat els 150.000 nous casos diaris.

També et pot interessar

stats