L'OMS estima que el 10% de la població mundial s'ha infectat ja de Covid-19

El percentatge suposa que hi hauria 770 milions de persones contagiades, una xifra molt superior als 35 milions de casos reportats.

Una tècnica de laboratori prepara mostres per a analitzar-les i detectar casos de coronavirus
Una tècnica de laboratori prepara mostres per a analitzar-les i detectar casos de coronavirus / Europa Press

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que aproximadament el 10% de la població mundial pot haver-se infectat ja per la Covid-19, percentatge que suposa que 770 milions de persones haurien contret la malaltia. La xifra és molt superior als més de 35 milions de contagis que s'han reportat fins al moment, segons les dades del recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.

El cap d'Operacions d'Emergència de l'OMS, Mike Ryan, ha presentat les estimacions de l'autoritat sanitària mundial en la junta executiva de l'agència de l'ONU a Ginebra, on s'està celebrant una reunió especial sobre les activitats de l'OMS des de gener de 2020 en resposta a la pandèmia.

Ryan ha aclarit que la infecció s'observa de diferent manera en funció de si es produeix en una zona rural o urbana, i ha pronosticat que "la pandèmia continuarà evolucionant". Tot i això, s'ha mostrat optimista pel fet que hi ha "eines que funcionen per a suprimir la transmissió i salvar vides". Per això, al seu juí, el futur depén de les accions col·lectives i de com s'usen eixes ferramentes.

D'altra banda, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha lamentat les pèrdues humanes provocades pel virus, que sumen ja més d'un milió de víctimes. "Els números poden encegar-nos a la realitat que cada vida perduda és d'algú que va estimar i va ser estimat per uns altres: la mare, el pare, la germana d'algú, el germà, la filla o el fill d'algú. Ells són la raó per la qual estem ací", ha afirmat.

A més, ha recordat que la pandèmia és desigual: "deu països representen el 70% de tots els casos i morts reportats, i només tres països representen la meitat", ha detallat. Per això, Tedros ha insistit en la necessitat que en tots els estats s'establisca un lideratge fort, estratègies clares i integrals, i comunicació constant per a aconseguir una població compromesa, empoderada i preparada.

També et pot interessar

stats