L'OMS no espera vacunacions massives contra la Covid-19 fins a mitjan 2021

Entre sis i nou candidates a vacunes estan en fases avançades d'investigació, amb una part d'aquestes en la fase 3 dels assajos clínics.

Entre sis i nou candidates a vacunes estan en fases avançades d'investigació
Entre sis i nou candidates a vacunes estan en fases avançades d'investigació / Dado Ruvic (Reuters)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha afirmat aquest divendres que el “més probable” és que calga esperar fins a mitjan 2021 perquè es facen vacunacions massives contra la Covid-19. La portaveu de l'organització, Margaret Harris, ha dit que en “termes realistes”, no esperen veure vacunacions massives a la població fins a mitjan 2021.

Harris ha precisat que entre sis i nou candidates a vacunes estan en fases avançades d'investigació, amb una part d'aquestes en la fase 3 dels assajos clínics. La portaveu de l'OMS ha emfatitzat la importància de controls rigorosos sobre l'efectivitat i seguretat. “Aquesta fase 3 necessita més temps perquè hem de veure realment com de protectora i segura és la vacuna”, ha afegit en referència als assajos clínics.

Una d'aquestes vacunes és la que prepara l'empresa AstraZeneca juntament amb la Universitat d'Oxford. La Comissió Europea espera rebre 30 milions de dosis d'una potencial vacuna per a finals d'any a través del contracte tancat amb la farmacèutica britànica.

També et pot interessar

stats