L’OMS desmenteix la teoria conspirativa que el coronavirus va eixir d’un laboratori

L’organització assegura que l’evidència científica suggereix que el virus va tindre un origen animal.

Imatge d'arxiu d'un laboratori

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha desmentit una de les informacions falses que més circulen els últims dies sobre el coronavirus i ha aclarit que el patogen té un origen animal i no prové d'un laboratori.

"Tota l'evidència que tenim suggereix que el virus va tindre un origen animal i no va patir manipulacions genètiques", ha aclarit la portaveu de l'organització, Fadela Chaib. A més, ha insistit que ara per ara no només lluiten contra una pandèmia, sinó contra la infodèmia, en referència a les múltiples informacions falses que han circulat sobre el coronavirus des de l'inici de la crisi sanitària.

Una vegada més, l'OMS ha aclarit que l’organisme natural del virus SARS-CoV-2 eren les rates penades i que d'allí va arribar a una espècie "intermediària" des de la qual va saltar a l'home.

S'ha parlat amb insistència que aquesta espècie va ser el pangolí, un mamífer fortament traficat, però els científics encara no han conclòs les investigacions, de manera que no es disposa d’una resposta concloent.

"Hi ha molts experts que treballen en l'origen del virus, encara no coneixem la font inicial, però tot apunta l’origen animal i que no va ser ni manipulat ni construït en un laboratori o en algun altre lloc” ha assenyat Chaib. “Aquesta és la posició de l'OMS com una organització que es basa en la ciència", ha insistit la portaveu.

Sobre com el coronavirus va travessar la barrera de les espècies, han insistit que encara ho desconeixen. “És habitual que davant un nou virus les teories conspiracionistes sobre l’origen es propaguen", ha manifestat.

També et pot interessar

stats