L'OMS defensa mantindre obertes escoles i considera evitables els confinaments

Hans Kluge afirma que els confinaments són “una pèrdua de recursos” i que es poden evitar si el 90% de les persones porten mascareta.

Segons l'OMS, els xiquets no són impulsors principals del contagi i el tancament de les escoles no és efectiu
Segons l'OMS, els xiquets no són impulsors principals del contagi i el tancament de les escoles no és efectiu / Oksana Kuzmina (Sshutterstock)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha defensat aquest dijous la necessitat de mantindre obertes les escoles durant la pandèmia de coronavirus. A més, considera que es poden evitar els confinaments si s'augmenten les mesures de protecció.

“Hem d'assegurar l'ensenyament per als nostres fills”, ha afirmat el director per a Europa de l'OMS, Hans Kluge. Segons ha ressaltat, els xiquets i adolescents no són impulsors principals del contagi i el tancament de les escoles no és efectiu.

Kluge ha assenyalat també que els confinaments són “una pèrdua de recursos” i que provoquen molts efectes secundaris, com danys a la salut mental o augment de la violència de gènere. Així, ha destacat que si l'ús de les mascaretes supera el 90% entre les persones, no serien necessaris.

També et pot interessar

stats