L'OMS comença assajos amb tres nous possibles tractaments contra la Covid-19

Hi participen 600 hospitals de 52 països i es provaran en pacients contagiats els medicaments artesunate, imatinib i infliximab 

Pacient amb Covid-19 en l'UCI d'un hospital
Pacient amb Covid-19 en l'UCI d'un hospital / Europa Press

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat aquest dimecres l'inici d'assajos clínics en pacients hospitalitzats amb tres nous possibles tractaments contra la Covid-19. S'hi usaran els fàrmacs artesunate (produït per la farmacèutica Ipca), imatinib (de Novartis) i infliximab (de Johnson & Johnson).

Els tres medicaments formaran part de la segona fase d'assajos Solidarity. Els ha seleccionat un grup d'experts pel potencial que mostren per a reduir el risc de mort en persones hospitalitzades amb Covid-19, segons ha informat en un comunicat la màxima autoritat sanitària mundial.

En concret, l'artesunate ja s’utilitza per a la malària greu, l’imatinib per a certs càncers i l’infliximab per a malalties del sistema immunitari com ara la malaltia de Crohn i l’artritis reumatoide.

La primera etapa del programa Solidarity, duta a terme l'any passat, no va aconseguir resultats satisfactoris després de provar en pacients quatre tractaments: la hidroxicloroquina (creat inicialment contra la malària), l'antiviral remdesivir, l'interferó o els antiretrovirals lopinavir i ritonavir. El grup d'experts va concloure que tenien poc o cap efecte per a reduir la gravetat dels quadres de Covid-19. 

Fins ara, els únics tractaments que l'OMS reconeix com a efectius per als casos greus de la malaltia són l'ús de dexametasona —un corticoesteroide—, i d'antagonistes de la interleucina-6 —una glucoproteïna.

Els assajos de Solidarity (Solidarity PLUS en aquesta nova fase) involucraran milers d'investigadors en 600 hospitals de 52 països, 16 més que en la primera etapa de les proves.

També et pot interessar

stats