L’OMS avisa que la pandèmia del coronavirus s’està “accelerant”

En només quatre dies s’ha passat de 200.000 a 300.000 persones contagiades al món.

El director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en imatge d'arxiu
El director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en imatge d'arxiu / OMS

L’Organització Mundial de la Salut ha avisat que la pandèmia del Covid-19 s’està “accelerant”. En la roda de premsa diària per a actualitzar les dades del coronavirus al món, el director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assegurat que des del primer cas de contagi reportat fins als 100.000 casos van passar 67 dies, onze dies fins als 200.000, i ara només quatre dies fins a les 300.000 persones contagiades al món.

Tedros ha recordat que la ciutadania no és una espectadora “indefensa”, ja que pot canviar la trajectòria de la pandèmia. “Les xifres importen, perquè no són només xifres. Són persones, amb famílies i vides que s’han capgirat”, ha manifestat.

Pel que fa a Espanya, aquest dilluns ha sumat més de 4.000 casos de coronavirus en un dia, segons dades de l’últim balanç fet públic pel Ministeri de Sanitat. Dels 28.572 positius comptabilitzats diumenge s’ha passat als 33.089, xifra que suposa un augment de vora el 14% en les últimes 24 hores. Ja s’ha superat, a més, la barrera psicològica de les 2.000 morts: fins ara se’n registren 2.182.

L'ONU demana un alto el foc al món

El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, ha demanat un alto el foc a tot el món perquè els països puguen centrar-se a derrotar "l’enemic comú" que és el coronavirus.

"La fúria del virus il·lustra la bogeria de la guerra. Per això, faig una crida per a fer un alto el foc global immediat en tots els racons del món", ha dit Guterres.

Així les coses, ha reclamat a les parts en conflicte "silenciar les armes" amb l'objectiu de "crear corredors humanitaris, obrir les finestres de la diplomàcia i portar esperança a alguns dels llocs més vulnerables al Covid-19".

També et pot interessar

stats