L'OMS avisa que les mascaretes de cotó poden ser una font d'infecció

L'organisme internacional desaconsella l'ús per a la població en general.

Professional sanitària amb mascareta i ulleres protectores
Professional sanitària amb mascareta i ulleres protectores / Andrea Piacquadio (Pexels)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat un informe sobre l'ús racional d'equips de protecció individual (EPI) en el qual, entre altres consideracions, avisa que les màscares de cotó poden ser una font potencial d'infecció, ja que no són resistents als fluids i, per tant, poden retindre la humitat i contaminar-se.

Així, ha rebutjat l'ús d'aquestes màscares per part del personal sanitari perquè, a més, es desconeixen els microorganismes que són capaços de travessar la barrera de protecció que suposa el cotó. De la mateixa manera, ha avisat que no existeix evidència científica que demostre que les màscares realitzades amb materials sintètics siguen efectives per a protegir els professionals sanitaris que atenen malalts amb Covid-19.

D'altra banda, l'organisme de Nacions Unides ha recordat que totes les màscares, igual que les bates, guants o ulleres, han de ser esterilitzades abans d'usar-les i que, una vegada utilitzades, s'han de rebutjar perquè poden estar contaminades pel nou coronavirus.

Només per a sanitaris, els contagiats i els seus familiars

A més, l'OMS ha tornat a insistir que les màscares no són necessàries per a la població general, ja que poden crear un fals sentit de seguretat i evitar la pràctica de les mesures que han demostrat ser més efectives, com ara llavar-se les mans i el distanciament físic.

En aquest sentit, l'organisme recorda que les màscares estan recomanades per als professionals sanitaris, les persones infectades amb el nou coronavirus i totes aquelles que estiguen en contacte estret amb un pacient amb Covid-19.

També et pot interessar

stats