L'OMS avisa que la lluita contra la Covid-19 està "lluny d'acabar" i demana donar dexametasona als malalts crítics

La màxima autoritat sanitària insisteix que cal conscienciar la ciutadania del compliment de les mesures d'higiene i de distanciament.

Roda de premsa de l'OMS, aquest dilluns
Roda de premsa de l'OMS, aquest dilluns / Europa Press

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat que la lluita contra la Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, està "lluny d'acabar", i ha instat els països a administrar oxigen i dexametasona als pacients que estiguen més crítics.

En una roda de premsa, Tedros ha comentat que ja s'han notificat 10 milions de contagis a tot el planeta i que 500.000 persones han perdut la vida a conseqüència del virus. Coincidint amb el sisé aniversari de l'aparició dels primers casos a la Xina, ha avisat aquest dilluns que, malgrat tots els esforços que han realitzat els països afectats, el nou coronavirus "té encara molt d’espai per a moure's".

Davant d’aquest escenari que es preveu dur, la màxima autoritat sanitària insisteix que, fins que aparega una vacuna, els països han de conscienciar la ciutadania per a protegir-se a ells mateixos i a la comunitat a través del compliment de les mesures d'higiene i de distanciament físic. Demana també que s'implanten iniciatives que continguen la propagació del virus i es garantisca que els professionals sanitaris compten amb equips de protecció individual.

Com a exemple de gestió davant de la pandèmia ha posat el Japó que, segons ha recordat té una població molt envellida però una taxa de mortalitat baixa del virus. "La identificació primerenca i l'atenció clínica salven vides. Cal proporcionar oxigen i dexametasona a persones amb malalties greus i crítiques salva vides, així com prestar especial atenció als grups d'alt risc, incloses les persones majors en centres d'atenció a llarg termini, perquè salva vides", ha dit Tedros Adhanom.

També et pot interessar

stats