L'OMS anticipa que la pandèmia durarà molt de temps

El Comité d'Emergència de l'OMS ha explicat que el brot de Covid-19 constitueix encara una emergència sanitària internacional.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus / Efe

El Comité d'Emergència de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anticipat que la pandèmia del coronavirus durarà molt de temps i que per això s'han de mantindre els esforços per a contindre-la.

Aquest comité compost per díhuit científics i científiques de diversos països s'ha reunit de forma virtual per a avaluar l'evolució de la pandèmia del coronavirus i ha conclòs que el brot de Covid-19 constitueix encara una emergència sanitària internacional. “La pandèmia és una crisi sanitària que ocorre només una vegada per segle i els efectes es deixaran sentir en les dècades que venen”, ha advertit el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Així, l'OMS ha recomanat que es continue donant suport als països amb menys capacitats per a mantindre els serveis mèdics i que es continue impulsant les investigacions de tractaments i vacunes contra la Covid-19. De manera que, quan siga el moment, els països amb menys recursos no es queden fora del repartiment de vacunes o medicines i que la distribució siga la més equitativa possible.

Finalment, l'OMS ha aconsellat als països que reforcen el sistema sanitari per a identificar nous casos i fer el rastreig de contactes.

També et pot interessar

stats