L’OMS alerta que a la tardor hi haurà més morts per la Covid-19

L’advertiment arriba quan s’ha batut un nou rècord de contagis en 24 hores al món, amb 307.000 noves infeccions.

Discurs del director regional per a Europa de l’OMS, Hans Kluge, aquest dilluns a Copenhaguen (Dinamarca), amb motiu de la 70 sessió del comité regional
Discurs del director regional per a Europa de l’OMS, Hans Kluge, aquest dilluns a Copenhaguen (Dinamarca), amb motiu de la 70 sessió del comité regional / @WHO_Europe (Twitter)

Amb un nou rècord de contagis de Covid-19 al món i Europa immersa en una segona onada amb Espanya incrementant els contagis a un ritme accelerat, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que a la tardor hi haurà més morts. El director per a Europa de l’OMS, el belga Hans Kluge, adverteix que la pitjor part de la pandèmia “arribarà a l’octubre i novembre”, i que la vacuna no serà la solució, perquè no se sap si ajudarà tota la població.

L’avís arriba quan ja s’ha batut un nou rècord de contagis en 24 hores al món, en arribar a les 307.000 noves infeccions i superar els 5.500 morts en un sol dia. Israel és el primer país del món que ha hagut de tornar a imposar un confinament general després de perdre el control sobre la pandèmia.

El nombre de casos a Europa ha augmentat considerablement durant diverses setmanes. El continent està patint de ple la segona onada, especialment a Espanya i França. Divendres es van informar més de 51.000 nous casos en els 55 països de l’OMS a Europa, més que els pics observats a l’abril, segons dades públiques de l’organització. La població comença a estar preocupada.

Aquest dilluns i dimarts l’OMS Europa reuneix la totalitat dels seus membres per a debatre l’estratègia a seguir contra el coronavirus per als pròxims cinc anys. És un pla quinquennal, ja que Kluge no considera que l’arribada d’una vacuna no suposarà el punt final immediatament.

L’OMS europea dubta que la pandèmia acabe amb una vacuna. “Estem en un moment en què els països no volen escoltar aquest tipus de males notícies, i ho entenc”, ha afegit Kluge no sense llançar també un missatge esperançador: “La pandèmia es detindrà en qualsevol moment”.

També et pot interessar

stats