L’OMS alerta que la pandèmia pot “anar a pitjor” pels errors dels governs

En les últimes 24 hores s’ha tornat a batre el rècord de casos diaris al món, amb més de 230.000.

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus
El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus / Fabrice Coffrini

La pandèmia pot “anar a pitjor” si els governs dels països més afectats no es prenen seriosament la lluita contra el coronavirus. Així ho ha sentenciat el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha subratllat que “massa països estan anant en la direcció equivocada”.

Tedros ha llançat aquesta advertència després d’anunciar que en les últimes 24 hores s’ha tornat a batre el rècord de casos diaris, amb més de 230.000. Vora la meitat es troben en només dos països: uns 60.000 als Estats Units i 40.000 al Brasil.

“El virus continua sent el nostre enemic públic número u, però les accions de molts governs i ciutadans no reflecteixen això”, ha criticat. En aquest sentit, ha denunciat que “els missatges confusos d’alguns líders estan minvant una eina vital per a qualsevol resposta sanitària, com és la confiança”.

Amèrica es manté com el continent més colpejat per la pandèmia, amb 6,66 milions de casos, mentre Europa s’acosta als 3 milions i Orient Mitjà supera els 1,2 milions de contagis.

Els pacients recuperats a tot el món ascendeixen a 7,6 milions, mentre que només l’1% dels casos actius, uns 58.000, estan en estat greu o crític.

També et pot interessar

stats