L’OMS alerta de l’escalada de casos asimptomàtics de Covid-19 entre la població jove

Apunten que els països són capaços de reduir la interrupció de l’activitat econòmica amb una detecció precoç dels nous contagis.

Un grup de persones espera aquest dilluns per a fer-se la prova de coronavirus a l’hospital San Giovanni de Roma
Un grup de persones espera aquest dilluns per a fer-se la prova de coronavirus a l’hospital San Giovanni de Roma / Alessandro Di Meo (Efe)

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha mostrat preocupació per l’escalada de casos de coronavirus en persones entre 20 i 40 anys, moltes de les quals desconeixen que estan infectades i representen un perill per a la població més vulnerable. “L’epidèmia canvia i la gent amb 20, 30 i 40 anys impulsa cada vegada més la seua propagació”, ha dit el director regional de l’àrea Pacífic Occidental, Takeshi Kasai, durant una sessió informativa virtual. “Això augmenta el risc per als més vulnerables”, ha afegit, fent referència especialment a la població anciana o malalta de zones molt poblades i amb serveis sanitaris febles.

L’augment de nous casos ha impulsat alguns països a tornar a imposar mesures restrictives per a frenar els contagis d’una malaltia que, segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins ja ha ocasionat la mort de més de 700.000 persones i n'ha infectat prop de 22 milions en tot el món.

Kasai ha advertit que s’estan detectant situacions inèdites quant al control de la SARS-Cov-2 en països com Vietnam, on s’havia aconseguit frenar l’expansió del virus en l’àmbit domèstic gràcies a les mesures de control. “El que estem observant no és simplement un ressorgiment. Creiem que és un senyal que hem entrat en una nova fase de pandèmia a l’Àsia i el Pacífic”, ha dit.

El portaveu de l’OMS ha apuntat que els països són capaços de reduir la interrupció de l’activitat econòmica combinant la detecció precoç i la ràpida resposta a l’hora de gestionar les infeccions. Així mateix, quant a les mutacions que s’hi han observat, considera que el virus encara es manté “relativament estable”.

Per la seua banda, Socorro Escalante, assessor de política de medicaments, ha informat que l’OMS s'està coordinant amb Rússia, que aquest mes s’ha convertit en el primer país a registrar una patent de la vacuna de la Covid-19. “Esperem obtindrer la resposta en termes de l’evidència d’aquesta nova vacuna”, ha expressat.

També et pot interessar

stats