L’OMS adverteix que la taxa de mortalitat de la Covid-19 es deu vegades superior a la de la grip

La malaltia ja ha causat la mort de 80.000 persones contagiades arreu del món.

Una metgessa pren una mostra a una pacient per a fer-li la prova de la Covid-19 a la ciutat índia de Bombai
Una metgessa pren una mostra a una pacient per a fer-li la prova de la Covid-19 a la ciutat índia de Bombai / Reuters

La taxa de mortalitat de la Covid-19 és "deu vegades superior" a la de la grip. Ho ha advertit aquest dijous el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Aquest virus, que va sorgir a la Xina, ja ha infectat més d’1,3 milions de persones a tot el món i ha causat la mort de quasi 80.000 pacients contagiats.

Per aquesta raó, el responsable de l’OMS ha afirmat que la situació que viu el planeta aquests dies ja és "molt més que una crisi sanitària" i que pot causar molt de mal als països més rics, si bé Tedros ha avisat que encara està per veure la devastació que pot causar a les regions més empobrides.

En aquest sentit, ha afegit que “la propagació global del virus ha saturat els sistemes sanitaris, ha alterat l'economia mundial i ha provocat una paralització social de manera generalitzada”.

Pla estratègic per als països més pobres

L’organisme internacional publicarà els pròxims dies un nou pla estratègic per a fer front a la Covid-19, que dedicarà un èmfasi especial a les mesures per a frenar la malaltia als països més desfavorits.

En concret, aquest document, segons ha avançat Tedros, se centrarà en cinc pilars bàsics: mobilitzar tots els sectors i comunitats; controlar casos esporàdics, grups i previndre la transmissió comunitària; suprimir la transmissió on ocórrega; atendre de manera adequada tots els casos per a reduir la mortalitat, i fomentar el desenvolupament de vacunes i teràpies "segures i efectives".

També et pot interessar

stats