L'OMS adverteix que el risc de tornar al confinament "és molt real" si els controls es relaxen en la desescalada

L’organisme eleva a 3,5 milions els contagis i a prop de 250.000 les morts en tot el món.

VÍDEO | L'OMS adverteix que el risc de tornar al confinament "és molt real" si els controls es relaxen en la desescalada

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit hui que "el risc de tornar al confinament és molt real" als països que actualment estan alleujant les mesures de distanciament social, si no es du a terme una adequada gestió de la desescalada.

El risc existeix "sobretot si els països no aconsegueixen gestionar amb summa cura la transició i no ho fan utilitzant un enfocament per fases", ha advertit Adhanom després d'anunciar que s'han superat els 3,5 milions de casos de Covid-19 al món, mentre que les morts freguen la barrera de les 250.000.

L'OMS insisteix que durant la fase de desconfinamient s’ha de garantir que els contagis estan controlats, que el sistema sanitari pot afrontar la transició, que està minimitzat el risc de rebrots i que s'han pres mesures preventives en escoles i llocs de treball.

Tedros Adhanom també ha defés la necessitat de reforçar els sistemes sanitaris davant de la possibilitat de futures onades del coronavirus.

"Si alguna cosa hem aprés d'aquesta crisi és que invertir ara ens permetrà salvar vides més avant", ha assegurat l'expert, que ha sentenciat que "la història ens jutjarà per com vam respondre a la pandèmia i quines mesures prenguérem”.

També et pot interessar

stats