L’OMS adverteix que els pacients de Covid-19 que ja no tenen símptomes poden seguir contagiant dues setmanes més

Recomana mantindre la quarantena a les persones una quinzena més després de deixar de mostrar símptomes.

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus
El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus / Denis Balibouse (Reuters)

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat que les persones que s’han infectat amb el Covid-19, i que han deixat de patir símptomes, poden seguir contagiant-lo durant dues setmanes més.

Per aquest motiu ha demanat que malgrat la falta de símptomes seguisquen sense rebre visites fins que passe una quinzena.

En la roda de premsa diària pel donar comptes de l’evolució del nou coronavirus, el director general de l’OMS instat els països a augmentar les proves de detecció, ja que hi ha un alt risc per a persones de més de 60 anys, però també per la mortalitat registrada en persones joves i menors.

Així mateix ha lloat “la valentia” de les mesures adoptades pel govern espanyol per a detindre l’expansió dels contagis, tot i que ha recordat que l’èxit d’aquestes no dependrà tant de les decisions governamentals com de la cooperació de la ciutadania.

“A mesura que el Covid-19 es trasllada a països de baixos ingressos, estem profundament preocupats per l’impacte que podria tindre en les poblacions amb alta prevalença del VIH o xiquets desnodrits. Fem una crida a cada país i individus perquè facen tot el possible per a detindre la transmissió”, ha dit.

Adhanom Ghebreyesus ha insistit a recomanar la població que complisca les mesures higièniques bàsiques, com rentar-se les mans per reduir el risc d’infecció. Així mateix ha demanat que la gent no acumule articles sanitaris essencials, com medicaments, ja que aquesta actitud pot crear “mancança” de fàrmacs i d’altres productes necessaris per a l’atenció mèdica.

També et pot interessar

stats