L'OMS adverteix que potser no hi haja “mai" una cura per a la Covid-19

L'autoritat sanitària demana als governs que enfortisquen els sistemes de salut pública per a fer front al virus.

Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19
Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19 / Reuters

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha afirmat que, malgrat els avanços que s'estan produint en les últimes setmanes en el desenvolupament d'una vacuna contra la Covid-19, la veritat és que “no hi ha una bala de plata en aquest moment” i, ha afegit, “potser no n'hi haja mai una”.

Així, Tedros ha recordat que, fins al moment, les mesures més eficaces contra el virus continuen sent les mateixes: “Provar, aïllar i tractar pacients, i rastrejar i posar en quarantena els seus contactes. Informar, apoderar i escoltar les comunitats. Per a les persones, es tracta de mantindre la distància física, usar una mascareta, netejar-se les mans regularment i tossir amb seguretat lluny dels altres”.

Durant la setmana passada, la màxima autoritat sanitària en el món ha vist països que semblaven haver superat el pitjor, però ara estan lluitant de nou amb més pics de casos. Per contra, també han detectat com alguns països, regions o localitats que tenien una gran quantitat de casos ara estan controlant el brot.

D’altra banda, el comité de l'OMS ha recomanat que els països que participen en l'accelerador d'accés a les eines Covid-19 participen també en assajos clínics rellevants i es preparen per a una introducció terapèutica i segura de vacunes. Una sèrie de vacunes es troben ara en assajos clínics de fase tres. Així mateix, ha reiterat la importància de continuar enfortint el sistema de salut, continuar millorant la vigilància, el seguiment de contactes i que els serveis de salut interromputs es reinicien al més ràpid possible.

També et pot interessar

stats