L’ocupació de les UCI baixa un 25% en dues setmanes

Sanitat ha informat de 185 nous casos i 4 defuncions. Actualment hi ha 148 persones ingressades, 39 d’elles a les UCI

UCI de l'Hospital Clínic de València
Imatge d'arxiu de l'UCI de l'Hospital Clínic de València / À Punt NTC

Des que va començar el mes d’octubre, l’ocupació de les unitats de cures intensives de la Comunitat Valenciana ha passat de 52 a 39 pacients, el que suposa un descens del 25%. Pel que fa a l’ocupació de llits d’hospital en general, s’ha passat de 169 a 148; és a dir, ha baixat un 12%. 

La conselleria de Sanitat ha informat aquest dimecres de 185 nous casos de coronavirus. És la xifra més baixa de la setmana, però malgrat això la mitjana mòbil setmanal puja 9 punts fins a 123,14. Des que va començar la pandèmia s’han detectat 511.801 casos positius.

Cal destacar que, per primera vegada en dos mesos, ha augmentat el nombre de casos actius, i això ha interromput el descens, que ja s’havia alentit durant les últimes setmanes. Concretament, hui hi ha 1.625 casos actius, cinc més que ahir.

La Conselleria de Sanitat ha notificat també 4 nous decessos de persones majors de 70 anys, i totes corresponents als últims 7 dies. Així, la mitjana mòbil setmanal puja lleugerament fins als 2 punts.

Des de l’última actualització de dades no s’han registrat brots de 10 o més casos. 

La incidència se situa en 31,83 casos

La Comunitat Valenciana ha registrat una incidència acumulada de 31,83 casos per cada 100.000 habitants, dada que suposa 0,35 dècimes més que un dia abans. Al conjunt d'Espanya la incidència ha baixat un poc menys d'un punt, fins a situar-se en 40,52 casos per cada 100.000 habitants. El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dijous 1.932 nous positius i 48 morts més.

La pressió hospitalària valenciana també es manté estable: creix lleugerament el pes dels hospitalitzats amb Covid sobre el nombre de llits en general, però baixa l'ocupació de les places UCI. Al conjunt d'Espanya, la pressió baixa tant a nivell general com a les unitats de cures intensives, en els dos casos molt lleugerament.

També et pot interessar

stats