L’ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid ja supera el 10% del total

Aquesta dada suposa la declaració del nivell de risc alt per a aquest indicador.

L’ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid ja supera el 10% del total
L’ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid ja supera el 10% del total

Nou canvi en el semàfor que valora el risc de transmissió de la pandèmia. Després que ahir es decretara el nivell 3 d’alerta per la pujada dels pacients UCI amb coronavirus, aquest dimecres un altre indicador canvia de valoració i entra en els rangs de risc “alt”, segons criteris del Ministeri de Sanitat. Es tracta de l’ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid que, segons l’última actualització del Ministeri, ja supera la barrera del 10% del total de l’ocupació disponible.

Amb aquestes xifres, la Comunitat Valenciana presenta dos indicadors del nivell de transmissió en nivell alt (incidència acumulada en 7 i 14 dies) i un en risc molt alt (índex de positivitat setmanal de les proves de diagnòstic). Pel que fa als indicadors dels serveis assistencials, els dos ja es troben en un nivell de risc alt (ocupació de pacients Covid en llits hospitalaris i ocupació d’UCI). En concret, les dades són els següents:

INDICADORS DEL NIVELL DE TRANSMISSIÓ

  • Incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies: 207,7 – Nivell de risc ALT (>150 i ≤250)
  • Incidència acumulada de casos diagnosticats en 7 dies: 93,49 – Nivell de risc ALT (>75 i ≤125)
  • Positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana: 15,4% – Nivell de risc MOLT ALT (≥15%)

INDICADORS DELS SERVEIS ASSISTENCIALS

  • Ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid: 10,07% – Nivell de risc ALT (>10% i ≤25%)
  • Ocupació de llits UCI per pacients Covid: 16,81% – Nivell de risc ALT (>15%)

Aquesta variació no comporta cap canvi en el nivell de risc global, que es manté en el nivell 3 d’alerta o “transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari”. Perquè pujara el nivell d’alerta, un altre indicador més del nivell de transmissió i un altre més de serveis assistencials haurien de presentar un nivell de risc “molt alt”.

Ara mateix, la Comunitat Valenciana continua sent una de les quatre autonomies que eviten el nivell 4 d’alerta. Les Illes Balears, les Canàries i Galícia, amb nosaltres, són els únics territoris de tot l’estat espanyol que es mantenen en un nivell d’alerta 3.

També et pot interessar

stats