L’ocupació dels llits als hospitals valencians i a les UCI se situa en nivell màxim de risc

El nivell de risc global es manté en el nivell 3 d'alerta o "transmissió comunitària no controlada i sostinguda".

Indicadors del nivell de risc
Indicadors del nivell de risc / À Punt NTC

L'ocupació de llits als hospitals de la Comunitat Valenciana ha arribat al nivell 4 de risc –"molt alt"–, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Fins ara, només la positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana havia arribat al nivell "molt alt", segons el semàfor de nivells d'alerta dissenyat pel govern espanyol el mes d'octubre, que estableix quatre nivells d'alerta depenent de l'estat dels indicadors de risc. Però aquest dilluns tant l'indicador d'ocupació de llits hospitalaris com el d'ocupació de llits a les unitats de cures intensives (UCI) han superat el llindar que els col·loca en el nivell més alt de risc.

Així, segons les dades del Ministeri de Sanitat, a la Comunitat Valenciana hi ha 1.727 llits ocupats amb pacients de Covid-19 i, per tant, s'ha superat el 15% de l'ocupació hospitalària (concretament ara se situa en el 15,07%). Pel que fa als llits de les UCI, 268 estan ocupats per algú amb coronavirus, xifra que representa un 25,5% del total i fa que supere el límit per a estar en nivell molt alt, un 25%.

D'aquesta manera, a la Comunitat Valenciana ja hi ha 3 indicadors que se situen en el nivell màxim de risc: positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana, ocupació de llits UCI per pacients Covid i ocupació de llits UCI per pacients Covid. Mentre que la incidència acumulada de casos diagnosticats, tant en 7 com en 14 dies, es manté en el tercer nivell de risc "alt".

Les xifres a la Comunitat Valenciana són les següents:

INDICADORS DEL NIVELL DE TRANSMISSIÓ

  • Incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies: 248,07 – Nivell de risc ALT (>150 i ≤250)
  • Incidència acumulada de casos diagnosticats en 7 dies: 90,35 – Nivell de risc ALT (>75 i ≤125)
  • Positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana: 17,68% – Nivell de risc MOLT ALT (≥15%)

INDICADORS DELS SERVEIS ASSISTENCIALS

  • Ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid: 15,07% – Nivell de risc MOLT ALT (>15%)
  • Ocupació de llits UCI per pacients Covid: 25,50% – Nivell de risc MOLT ALT (>25%)

Aquesta variació no comporta cap canvi en el nivell de risc global, que es manté en el nivell 3 d'alerta o "transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari".

Per a passar al nivell 4 d'alerta caldria que dos o més indicadors del nivell de transmissió estigueren en nivell de risc molt alt, i almenys un indicador de serveis assistencials també en risc molt alt. És a dir, si en els pròxims dies es manté la pressió hospitalària als nivells actuals i empitjora la incidència acumulada en 7 o 14 dies, podríem passar al nivell 4 d'alerta.

També et pot interessar

stats