L'OCU no detecta rastres de coronavirus en els envasos d'aliments del supermercat

Les proves PCR realitzades sobre la superfície d'aliments i productes de drogueria de gran consum són negatives.

L'OCU no detecta rastres de coronavirus en els envasos d'aliments del supermercat
L'OCU no detecta rastres de coronavirus en els envasos d'aliments del supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) no ha detectat rastres de coronavirus en els envasos d'aliments i productes de drogueria adquirits durant l'última setmana d'abril en huit cadenes de supermercats (Alcampo, Carrefour, Condis, Dia, Eroski, Mercadona i Supercor) de Madrid, Barcelona, Vitòria i la Corunya.

L'OCU ha analitzat la presència de Covid-19 sobre la superfície de 66 aliments i productes de drogueria de gran consum: farines, pastilles de xocolate, bosses de creïlles fregides, barres de pa, pots de cervesa, pomes a granel, paper higiènic, iogurts, ensalades envasades, truites precuinades, safates de carn i salmó fumat.

Els resultats, obtinguts mitjançant proves genètiques PCR a partir de mostres recollides de la superfície dels productes seleccionats, revelen l'absència total de restes de coronavirus.

Segons l'OCU, és molt probable que les mesures d'higiene promogudes pels mateixos supermercats, com la neteja periòdica de les superfícies i l'ús de guants i mascaretes hagen ajudat a reduir aquest risc.

No obstant això, l'organització de consumidors recomana continuar mantenint mesures de precaució en els supermercats, començant per mantindre la distància amb altres usuaris, usar guants i màscara, i evitar tocar-se la cara.

També et pot interessar

stats