L'oci nocturn de Gandia denuncia que amb el tancament de locals paguen justos per pecadors

Molts d'ells havien invertit per a complir la normativa de seguretat post-Covid.

Local d'oci nocturn de Gandia tancat
Local d'oci nocturn de Gandia tancat / Efe

La resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de decretar el tancament dels locals d'oci nocturn a Gandia ha caigut com un poal d'aigua freda sobre els empresaris del sector. Molts d'ells havien invertit prou per a complir la normativa de salut pública pel que fa a la seguretat post-Covid-19 i ara veuen amb resignació que no recuperaran la inversió.

És el cas de la sala Falkata. El seu director, Ramón Núñez, considera que no s'hauria de generalitzar la mesura. "Caldria mirar cada negoci de manera individual. Qui complisca la normativa, que òbriga, i qui no, que se'l sancione, però no hauríem de pagar justos per pecadors. Hi ha gent molt professional que estava fent les coses perfectament", ha dit a À Punt NTC.

Núñez assegura que no feia ni un mes que estaven oberts i els beneficis s'havien reduït ja bastant perquè l'aforament permés a les discoteques és d'un terç de la capacitat. De la sala depenien 40 llocs de treball directe, entre personal de la neteja, DJ, staff, cambrers i seguretat. 40 persones que deixaran de treballar i cobrar les pròximes dues setmanes. I com ells i elles, desenes de treballadors i treballadores de locals d'oci nocturn de tot Gandia.

Des de la Federació d'Oci i Turisme s'ha fet públic que només han obert un 10 per cent d'aquests establiments i sempre complint la norma de no superar el terç màxim d'aforament.

També et pot interessar

stats