L'oci nocturn demana a Sanitat seguretat jurídica en l'aplicació de les restriccions

Empresaris del sector, Fotur i la conselleria es reuneixen d'urgència a tres bandes per a determinar a qui afecta la normativa.

Terrassa d'una discoteca de València, en una imatge d'arxiu
Terrassa d'una discoteca de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els empresaris valencians i la Federació de l'Oci i el Turisme demanen a la Conselleria de Sanitat Universal seguretat jurídica i claredat legislativa en l'aplicació de les restriccions decretades per al control de la pandèmia. Segons denuncien, la resolució que inclou les mesures és un calaix de sastre carregat d'indefinició i incongruències. Es queixen que la norma és molt restrictiva amb el sector de l'oci nocturn -decreta el tancament complet de discoteques, bars de copes, sales de ball i karaokes fins a almenys el 8 de setembre- però deixa la porta oberta, per exemple, perquè els prostíbuls continuen amb l'activitat.

La immensa varietat de llicències que hi coexisteixen en el sector de l'oci nocturn (restaurants, pubs, hotels, bingos que serveixen copes, discoteques, clubs amb llicència d'hotel) dificulta la tasca d'esbrinar quins locals han de tancar a la una de la matinada -hora límit que estableix la resolució de la Generalitat per a l'hoteleria i la restauració- quins no poden ni obrir i quins, per contra, poden operar durant tota la nit.

Aquesta situació ha precipitat per a aquest dijous una reunió a tres bandes convocada d'urgència entre l'empresariat valencià, la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) i la consellera de Sanitat Universal. Sobre la taula, intentar posar negre sobre blanc qui i quan pot obrir.

Davant la incertesa jurídica, l'empresariat d'oci nocturn anticipa una allau de demandes als tribunals per part d'un sector que, a més, preveu pèrdues multimilionàries. La via judicial ja l'han obert aquest dijous els locals d'Alacant, que han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (Tsjcv) les mesures restrictives decretades per la Conselleria de Sanitat Universal per a intentar tallar el creixement exponencial de contagis de Covid-19 que s'ha registrat les últimes setmanes.

L'Associació de Locals de Restauració i Oci d'Alacant (Alroa), promotora del recurs, intenta tombar el decret del Consell perquè considera que és la norma més restrictiva de totes les comunitats autònomes. Demanen la suspensió cautelar de la resolució, amb l'objectiu de poder tornar a obrir els locals aquest mateix cap de setmana.

També et pot interessar