L’oci nocturn demana implantar un registre sanitari a l’entrada dels locals

A través d’una aplicació recollirien les dades dels assistents per a poder contactar amb ells en cas d’originar-se un brot de Covid-19 al local.

Un dels carrers que concentra nombrosos locals d'oci a les comarques del nord
Un dels carrers que concentra nombrosos locals d'oci a les comarques del nord

Els empresaris de l’oci nocturn de la Comunitat Valenciana veuen amb preocupació que els rebrots de coronavirus tenen, en moltes ocasions, l’origen als seus locals. El sector proposa solucions per a evitar el tancament de pubs i discoteques com ha passat, per exemple, a Gandia. Entre les mesures que podrien aplicar-se aposten per implantar un registre sanitari per a facilitar el rastreig de possibles contagis.

El president de l’Associació d’Hotelers de Castelló, Ashocas, Álvaro Amores, explica que aquest registre es duria a terme utilitzant una aplicació mòbil que permetria introduir les dades necessàries per a tindre localitzats els clients i poder contactar amb ells en cas de produir-se un brot al seu local.

D’aquesta manera, argumenten, abans d’entrar a la discoteca farien la recollida de dades i s’evitarien situacions com les que s’estan vivint a Peníscola, on van haver de fer una crida per a convocar totes les persones que van estar en la discoteca Ébano el cap de setmana de l’11 de juliol. La Conselleria de Sanitat ho ha ampliat i també convoca les persones que visitaren el local el cap de setmana del 16 de juliol.

El president d’Ashocas també demana que no es criminalitze l’oci nocturn i està convençut que es poden aplicar mesures, com les que han donat resultat en el sector de l’hoteleria, per a oferir un oci segur i amb garanties. La patronal de l’oci valenciana Fotur estima que dos de cada tres pimes desapareixeran després de l’estiu com a conseqüència de les limitacions a l’activitat de la pandèmia.

Inspeccionen els locals d’oci a Peníscola pel brot

La Policia Local de Peníscola i la Guàrdia Civil faran inspeccions en els locals d’oci de la ciutat i faran complir encara més les normes de seguretat per a controlar la propagació de la Covid-19.

A més, el consistori ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat als “sospitosos” de ser positius en coronavirus que “no facen vida social” i que “acaten les quarantenes per a tallar de soca-rel la transmissió del brot”.

També et pot interessar