L’ús de mascaretes en espais públics, a debat

El Ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques debaten aquesta vesprada estendre l’ús de mascaretes a llocs públics.

L’ús de mascaretes en espais públics, a debat
L’ús de mascaretes en espais públics, a debat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i els consellers i conselleres autonòmics reprenen aquesta vesprada el debat sobre l’extensió de l’ús de mascaretes a espais públics. Algunes autonomies com Madrid i Catalunya s’hi mostren favorables, però diversos experts veuen complicat estendre la mesura als carrers.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, va anunciar que s’aprovarà en els pròxims dies l’ús obligatori de mascaretes en llocs públics, encara que no va oferir més detalls. No obstant això, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar que es tracta d’una qüestió que s’està discutint en el si del consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut. De fet, la seua intenció és que la decisió es prenga amb el major consens possible de totes les comunitats autònomes.

Aquesta vesprada tindran una nova oportunitat per a abordar el tema i diverses comunitats han anunciat ja que plantejaran la obligatorietat durant la reunió telemàtica del consell interterritorial. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha sigut sempre molt caut a l’hora posicionar-se sobre una possible obligatorietat en espais públics.

També et pot interessar

stats