L'ús de la mascareta serà obligatori a Catalunya encara que hi haja distància de seguretat

La mesura, que encara ha d'aprovar el comité del pla de protecció civil, entrarà en vigor a partir del dijous.

Hospital de campanya a junt a l'Arnau de Vilanova de Lleida
Hospital de campanya a junt a l'Arnau de Vilanova de Lleida / Ramón Gabriel (Efe)

La ciutadania catalana haurà de portar a partir d'aquest dijous mascareta en espais públics, tant a l'interior com a l'exterior i independentment que es puga respectar la distància de seguretat, segons ha anunciat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en seu parlamentària. La mesura encara ha d'aprovar-la el comité del pla de protecció civil de Catalunya en la reunió d'aquest dimecres, però el dirigent autonòmic ja l'ha donat per feta.

La Generalitat catalana vol evitar que es produïsquen nous rebrots de coronavirus i evitar la propagació dels actuals, com el que està afectant la comarca lleidatana del Segrià. A la zona, confinada des del dissabte, s'han confirmat 80 nous contagis en les últimes hores, 270 a tota Catalunya. El comité del pla de protecció civil avaluarà l'escenari i decidirà si endureix més el confinament "amb altres mesures més dràstiques".

Torra ha defensat que el govern que encapçala està "24 hores al dia mirant el que està passant als hospitals de Lleida, fent mesures de rastreig i de protecció" i ha assegurat que volen descentralitzar la gestió de la zona confinada perquè els ajuntaments tinguen tot el suport.

També et pot interessar

stats