L'IVIE preveu que la recuperació econòmica no arribarà fins al 2022

El PIB s'ha enfonsat un 18,5% durant el segon trimestre del 2020.

L'IVIE preveu que la recuperació econòmica no arribarà fins al 2022
L'IVIE preveu que la recuperació econòmica no arribarà fins al 2022

El segon trimestre de l'any deixa unes xifres desoladores per a l'economia espanyola. El PIB s'ha desplomat un 18,5%. En termes interanuals, l'activitat econòmica ha caigut un 22% respecte de l'any passat, la pitjor dada en catorze anys, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística. Una caiguda històrica amb la qual l'economia espanyola entra oficialment en recessió en sumar dos trimestres en negatiu. El primer trimestre la davallada va ser d'un 5,2%, una xifra que ja duplicava la pitjor dada registrada el 2009, durant la crisi financera.

Els experts preveuen una recuperació complicada. El director de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), Francisco Pérez ha explicat a À Punt NTC que el que més temps comportarà serà recuperar els nivells econòmics d'abans de la crisi i que podrà allargar-se fins al 2022.

La caiguda del consum de les llars, la minva de la inversió empresarial en béns d'equip (25,8%) i de les exportacions (33,5%) i l'augment de la despesa de les administracions públiques, un 0,4%, són les causes d'aquest enfonsament del PIB.

El PIB europeu cau un 12,1%

En l'àmbit europeu, el PIB ha registrat entre abril i juny una caiguda sense precedents del 12,1%, després d'haver patit una contracció del 3,6% el primer trimestre de l'any. Aquesta és la primera estimació publicada per Eurostat, que assenyala Espanya com l'economia amb pitjor evolució.

També et pot interessar