L'IVA de les mascaretes baixarà del 21% al 4%

La ministra d'Hisenda també concreta que limitarà el preu màxim de venda al públic d'aquest producte de protecció davant la Covid-19.

L'IVA de les mascaretes baixarà del 21% al 4%
L'IVA de les mascaretes baixarà del 21% al 4%

El govern ha fet un pas més en l'anunciada baixada del preu de venda al públic de les mascaretes. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja va deixar clar aquest dimarts que l'executiu pretenia baixar de la manera que fora possible el preu d'aquest producte que s'ha convertit en essencial, i aquest dimecres ha anunciat que l'IVA de les màscares baixarà del tipus general, el 21%, al superreduït del 4%. També ha dit que el govern reduirà el preu màxim de venda d'aquest producte.

Durant la intervenció en el ple del Congrés dels Diputats amb motiu del debat d'esmenes a la totalitat del projecte pressupostari, Montero ha explicat que ha adoptat aquesta decisió després que la Comissió Europea confirmara ahir "per escrit" que no multarà Espanya si decideix rebaixar l'IVA que s'aplica a aquests productes. Un fet que el govern no tenia clar i que va consultar a Brussel·les per escrit abans de prendre una decisió.

El govern havia defensat que no podia rebaixar l'IVA de les màscares perquè ho impedeix la directiva europea, cosa que la ministra ha insistit aquest dimecres que és així, encara que la Comissió no obrirà procediment d'infracció per això. "Som un govern sensible, atent i que atén els problemes de la gent", ha insistit la ministra, que vol evitar que Espanya haja d'afrontar una multa milionària per incomplir la directiva.

Montero ha detallat que la baixada de l'IVA s'aprovarà el dimarts pròxim en Consell de Ministres i que el dijous s'abordarà la reducció del preu màxim de venda en una comissió interministerial.

També et pot interessar

stats