L’IPC interanual es desploma sis dècimes al març, fins al 0,1%, per les gasolines

Encadena 43 mesos amb valors positius i això implica que els preus són a penes un 0,1% superiors als de fa un any.

L’INE ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l’IPC a l’abaratiment dels carburants i combustibles
L’INE ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l’IPC a l’abaratiment dels carburants i combustibles

L’índex de preus de consum (IPC) del mes de març ha retallat ja sis dècimes la taxa interanual en relació amb el març de 2019, fins al 0,1%. És el nivell baix des de l’octubre de l’any passat, segons l’indicador avançat publicat aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb aquest descens la inflació suma dos mesos consecutius a la baixa i torna a situar-se només una dècima per damunt del zero, com ja va ocórrer al setembre i l’octubre de 2019. L’IPC interanual ha perdut un punt sencer, des de l’1,1% del gener al 0,1% del març.

L’INE ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l’IPC a l’abaratiment dels carburants i combustibles, davant de la pujada de preus que van registrar el març de 2019.

Amb la dada de març, la taxa interanual de l’IPC encadena 43 mesos amb valors positius i implica que els preus són hui a penes un 0,1% superiors als de fa un any.

En termes mensuals baixa un 0,3%, el major descens al març des del 2002

En termes mensuals (març respecte de febrer), l’IPC ha baixat un 0,3%, el major descens en un mes de març, almenys des del 2002.

L’INE preveu publicar la dada definitiva d’inflació de març el pròxim 15 d’abril, encara que ha advertit que el calendari es podria alterar per les dificultats en la recollida de la informació derivades de la pandèmia de coronavirus.

També et pot interessar

stats