L’infermer menorquí que participa en les proves de la vacuna d’Oxford creu que al setembre pot estar enllestida

Set setmanes després que li la injectaren, el sanitari de l’hospital de Sheffield afirma que no li ha causat efectes secundaris.

Un dels laboratoris on es treballa per a trobar una vacuna efectiva contra el coronavirus
Un dels laboratoris on es treballa per a trobar una vacuna efectiva contra el coronavirus / Europa Press

“La vacuna contra el coronavirus en què treballa la Universitat d’Oxford no causa efectes secundaris, per ara dona una doble protecció, però falta saber si realment és efectiva”, és el testimoni de Joan Pons, l’únic espanyol que participa en la fase de prova en humans d’aquesta vacuna que es testa en 10.260 voluntaris.

En declaracions a Les notícies del migdia, aquest infermer menorquí que treballa a l'Hospital de Sheffield, al Regne Unit, s’ha mostrat esperançat amb els bons resultats que, ara per ara, està demostrant la vacuna que investiga la Universitat d’Oxford per a protegir l’organisme del coronavirus, encara que ha fet una crida a la prudència i al rigor, atés que fins a finals d’agost o principis de setembre no finalitzaran les proves. Si aleshores es mantenen els bons resultats que ha demostrat fins ara, la vacuna efectiva per al coronavirus podria estar disponible a l’octubre.

Respecte a la carrera per a aconseguir-ne una que ha emprés Europa, el laboratori nord-americà de Moderna i Sinovec (a la Xina) o les primeres vacunes d’Oxford que han començat a produir-se en un laboratori italià sense esperar els resultats finals, Joan Pons ha apel·lat a la prudència: “El més important no és qui l’aconseguirà primer, sinó que siga efectiva”.

En aquest sentit ha destacat la celeritat dels estudis d’Oxford, que s’estan duent a terme sense votar-se cap etapa de les proves, però creu que cal esperar-se a tindre els resultats finals per a començar a produir dosis per a optimitzar els recursos.

L'experiència el va motivar

Els efectes devastadors de la Covid-19, que va comprovar de primera mà per treballar a la unitat de cures intensives de Sheffield, el van espentar a acceptar, sense cap dubte, la participació en aquest estudi. Fa set setmanes li van injectar la vacuna i, des d’aleshores assegura que no ha sentit cap efecte secundari.

Cada dia s’ha de prendre la temperatura i se sotmet a unes proves per a constatar que manté el sentit del gust i de l’olfacte, ja que són alguns símptomes de la malaltia, però afortunadament ell no els ha notat en cap moment. A més, diàriament se sotmet a una prova PCR per a comprovar si el virus l’afecta.

També et pot interessar

stats