L'Índia estén el confinament fins al 3 de maig per a frenar el coronavirus

El primer ministre obri la porta a relaxar algunes mesures en determinades zones, però no aclareix com.

Un grafit a terra il·lustra el coronavirus per a conscienciar sobre la importància de quedar-se a casa durant el confinament
Un grafit a terra il·lustra el coronavirus per a conscienciar sobre la importància de quedar-se a casa durant el confinament / P. Ravikumar (Reuters)

El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, ha anunciat que 1.300 milions d'habitants del país continuaran confinats fins al 3 de maig per a frenar el coronavirus. Ja s'han superat els 10.000 casos de Covid-19 i s'han comptabilitzat 339 morts.

"Tothom ha suggerit que el confinament s'havia d'estendre, i alguns estats ja ho han fet. Hem decidit estendre el confinament fins al 3 de maig", ha afirmat Modi en un discurs televisat el mateix dia en què havien de finalitzar les restriccions de 21 dies imposades el passat 25 de març.

Segons ha explicat Modi, l'extensió podrà ser relaxada en els pròxims dies en algunes àrees, encara que amb condicions. "Si es detecta un sol cas, l'autorització per a aquestes distensions es retirarà", ha precisat. Tot i això, el primer ministre ha deixat clar que fins al 20 d'abril estaran vigents "mesures dures" per a frenar l'expansió del coronavirus al país.

Modi no ha detallat durant la intervenció com serà aquesta relaxació de l'estricte confinament, que ha afectat especialment milions de jornalers migrants que han vist desaparéixer de sobte els treballs de què depenien per al seu manteniment diari. El mandatari ha assenyalat que les noves regles del confinament, que seran revelades amb posterioritat, s'han fet "tenint en compte els interessos dels pobres i dels jornalers".

L'Índia va imposar al principi un estricte confinament dels 1.300 milions d'habitants per un període de 21 dies, que va començar el 25 de març, quan el país asiàtic tenia a penes 500 casos confirmats de coronavirus.

Alguns estats indis havien demanat en els últims dies una extensió del confinament, i alguns com l'oriental Orissa o l'occidental Maharashtra havien anunciat ja les seues pròpies mesures addicionals més allà d'aquest dimarts.

També et pot interessar

stats