L'impacte de la Covid-19 reduirà un 33% l'activitat turística a la Comunitat Valenciana

Francesc Colomer s'ha mostrat partidari de prorrogar els ERTO per a evitar el tancament d'establiments.

Francesc Colomer, en la compareixença a les Corts

L'impacte de la Covid-19 reduirà l'activitat turística de la Comunitat enguany un 33,6% en relació a 2019, segons les dades de Turisme Comunitat Valenciana. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que les bones expectatives turístiques per l'evolució de les destinacions urbanes i la desestacionalització de la demanda de les destinacions vacacionals que es registraven s'han vist alterades per la crisi sanitària.

Colomer ha comparegut a les Corts per a explicar les actuacions dutes a terme en el sector amb motiu de la pandèmia, que ha provocat que l'activitat turística a Espanya haja caigut en picat des de mitjan març. El responsable de Turisme s'ha mostrat partidari de prorrogar els ERTO "fins que faça falta" per a evitar el tancament d'establiments.

El secretari autonòmic ha detallat les mesures que s'han llançat des de Turisme des de la declaració de l'estat d'alarma. Així, s'ha posat en marxa el programa CV Destinació segura per a fer de la Comunitat Valenciana una destinació de garantia, que ha propiciat guies d'especificacions tècniques per a la reducció del contagi, s'ha creat el segell Safe Tourism Certified i un manual d'especificacions tècniques a les platges.

Colomer ha dit que s'ha impulsat una línia d'ajudes a les agències de viatges, autònoms i pimes distingits en sistemes de qualitat o adherits als programes CreaTurisme i Mediterranew Musix/Fest. Així mateix, s'ha llançat la campanya de promoció en xarxes socials #SueñaElMediterrááneoEnVivo per a reforçar la motivació dels visitants per a viatjar a la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, s'han invertit 7 milions per a la reparació i el manteniment de dotacions en platges i 1,5 milions en contractacions d'emergència d'elements de control d'accessos per a organitzar els fluxos d'entrada i eixida.

També et pot interessar