L'hoteleria qüestiona l'efectivitat del toc de queda

El sector demana "ajudes reals" per a contrarestar la caiguda lliure que està patint.

Terrassa buida d'un bar enfront de l'edifici de la Llotja (Valéncia)
Terrassa buida d'un bar enfront de l'edifici de la Llotja (Valéncia) / Manuel Bruque (Efe)

El coronavirus avança imparable i registra un nou rècord de contagis diaris, amb 1.318 afectats, aquest dimarts i notifica 50 brots aquest dimecres. Per aquesta raó la Generalitat estudia la possibilitat de sol·licitar al govern espanyol el toc de queda, com ja han fet altres autonomies.

El sector hoteler es mostra comprensiu amb la necessitat d'imposar mesures de seguretat per a frenar l'expansió del virus, però reivindiquen que als establiments d'hoteleria no hi ha hagut incidències relacionades amb la Covid-19, i que el risc de contagi és el mateix a les 9:00 hores que a les 21:00 hores, per la qual cosa no pensen que vaja a ser molt efectiu.

La presidenta de l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments turístics d'Alacant (APA), Víctoria Puche, ha manifestat a À Punt que imposar el toc de queda seria "estrényer més la soga que tenim al coll", perquè cap turista voldrà allotjar-se als seus establiments si sap que a les 21:00 hores ha de tornar a l'hotel pel toc de queda. A més, veu la mesura "incompatible" amb el llançament del bo turístic d'aquesta setmana. Per això, espera que finalment no es decrete.

Per la seua banda, Joan Estarlich, portaveu de l'Associació d'Hoteleria dels Barris de València , ha explicat que en molts casos part de les plantilles segueix en ERTO i que, si es decreta el toc de queda, alguns dels treballadors que ja han rescatat no podran fer totes les hores per les quals estan contractats perquè els establiments estaran oberts menys temps.

Per això demanen que, en cas d'adoptar aquesta mesura, el govern gestione unes "ajudes reals" i que "arriben" al sector per a compensar les pèrdues que es preveuen i que servisquen per a sostindre'l.

També volen que les autoritats no importen els mateixos horaris que a la resta de països que ja han implementat la mesura, sinó que tinguen en compte que els horaris a Espanya són diferents dels de la resta d'Europa.

També et pot interessar

stats