L'hospital de Vinaròs registra dos brots de coronavirus que afecten cinc metges i tres infermeres

La plantilla es troba a l'espera del resultats de les proves fetes dilluns a 56 sanitaris.

Hospital Comarcal de Vinaròs, al Baix Maestrat
Hospital Comarcal de Vinaròs, al Baix Maestrat

L'Hospital de Vinaròs registra dos brots per coronavirus entre el personal sanitari del centre. En aquests moments hi ha 5 metges i 3 infermeres que han donat positiu, amb símptomes lleus, i s'han realitzat les proves PCR a altres 56 professionals de l'hospital, que estan confinats esperant els resultats.

El Departament de Salut de Vinaròs confirma l'existència de dos brots originats en plantes diferents i que en conjunt sumen huit positius. El resultat de les proves fetes dilluns a 56 sanitaris s'està endarrerint per un problema tècnic, segons fonts sindicals. Es treballa ara per a trobar el vincle epidemiològic dels brots, un possible origen que el sindicat CSIF situa en una partida de bates de protecció individual defectuosa.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública confirma que estos equips de protecció individual es van retirar el dia 18, després de rebre queixes del personal perquè es trencaven amb facilitat. Però ratifica que tenen el certificat de qualitat vigent. Els sindicats demanen que s'analitzen.

Segons les últimes xifres de la conselleria del 25 de setembre, els casos actius entre el personal sanitari per províncies són: 3 a la de Castelló, sense actualitzar la situació de Vinaròs, 105 a la de València i 34 a la d'Alacant. A la Comunitat Valenciana vora 3.300 sanitaris s'han contagiat de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

També et pot interessar

stats