L'Hospital Provincial de Castelló confirma huit positius per Covid-19 entre el personal

El focus detectat al quiròfan no ha afectat cap pacient i els treballadors contagiats es troben en bones condicions generals.

L'Hospital Provincial de Castelló, aquest dilluns
L'Hospital Provincial de Castelló, aquest dilluns / À Punt NTC

L'Hospital Provincial de Castelló ha confirmat l'existència de huit casos positius de Covid-19 entre els treballadors de l'àrea quirúrgica després de fer les proves PCR als 170 empleats del centre. Amb els resultats realitzats als vint últims treballadors aquesta vesprada, ha aparegut un altre possible cas, que s'ha catalogat com a dubtós, i al qual se li repetirà la prova per a confirmar el possible positiu. Els sindicats, per la seua banda, eleven la xifra fins a la desena. De moment, continua tancada l'àrea quirúrgica de l'hospital i les operacions previstes per a aquests dilluns i dimarts s'han suspés.

Dijous passat i divendres, dos treballadors de quiròfan van presentar símptomes lleus d'infecció per coronavirus, per la qual cosa el Servei de Salut Laboral del centre va fer les preceptives proves de diagnòstic a aquestes persones, que van donar resultat positiu. Durant el cap de setmana s'han fet 150 proves al personal de l'àrea quirúrgica i als seus contactes laborals i, d'aquestes, sis més han resultat positives en treballadors asimptomàtics. Així, són huit els casos confirmats que ara estan complint aïllament domiciliari.

Segons ha informat l'hospital en un comunicat, el focus no ha afectat cap pacient del centre hospitalari i els treballadors afectats es troben en bones condicions generals. Com a mesura preventiva, es va decidir posposar les intervencions quirúrgiques i es va posar en marxa el protocol de rastreig que indica la normativa vigent. El comité de seguiment del coronavirus del centre es reunirà aquest dimarts per a decidir l'actuació que cal seguir en els pròxims dies a partir dels resultats definitius de l'estudi del focus.

Les operacions s'han suspés

Els quiròfans continuaran tancats fins que no es puga garantir reobrir-los amb seguretat. I això serà en funció dels resultats d'aquestes proves que, previsiblement, obligaran a reorganitzar el servei. I és que el protocol implica aïllament per als positius i repetir les proves per als que hagen donat negatiu per prevenció i ratificar que, efectivament, no s'han contagiat. Els sindicats volen que les proves s'estenguen a tot el personal, uns 900 treballadors, segons ha indicat el delegat sindical de Comissions Obreres, Amalio Palacios.

L'Hospital Provincial ja tenia llistes d'espera de nou mesos per a operacions que ara, previsiblement, acumularan més retards. Una situació que complica encara més la faena per a una plantilla reduïda, segons denuncien els sindicats, que volen la reunió del Comité de Salut Laboral per a abordar la situació.

També et pot interessar

stats