L’Hospital de Manises haurà d’informar dels casos de Covid-19 registrats a la residència d’Alboraig

Els alcaldes de les poblacions d’aquesta àrea de salut s’han mobilitzat davant la falta de dades oficials.

L’Hospital de Manises haurà d’informar dels casos de Covid-19 registrats a la residència d’Alboraig
L’Hospital de Manises haurà d’informar dels casos de Covid-19 registrats a la residència d’Alboraig

La Fiscalia ha resolt obligar l'Hospital de Manises a comunicar les dades de positius de coronavirus registrats a la residència de majors d’Alboraig (Foia de Bunyol), on finalment s’han detectat 52 positius.

Ho ha fet després que els alcaldes d’algunes poblacions del Departament de Salut de Manises es mobilitzaren per a exigir una informació que el centre no els proporcionava de manera clara. Des de l'inici de la pandèmia el centre només notificava una desena de contagis.

“Per rumorologia, la xifra va anar augmentant, però quan ens arribaren les dades de 10 o 11 afectats, vam considerar que era el moment d’actuar”, assegura l’alcalde de Macastre, Vicente Montó.

La residència d’Alboraig, una de les més colpejades per la pandèmia, va ser tutelada per la Conselleria de Sanitat, però, segons els alcaldes, ni el centre ni Salut Pública els facilitaven les dades.

“La justificació era que la gent es podia alarmar per les dades, però nosaltres pensem que la gent s’alarma més per la falta de dades”, apunta Montó.

Davant la mancança de dades oficials, els ajuntaments dels voltants de la residència van decidir acudir a la Guàrdia Civil i la Fiscalia per a demanar-los que actuaren. “Finalment s’ha demostrat que les dades no eren aquelles i ja es parla de més de mig centenar d'afectats”, conclou l’alcalde de Macastre.

Ara, la Fiscalia obligarà a oferir les dades als consistoris i crea un precedent.

Els alcaldes de l’Àrea de Salut de Manises també mantenen un altre front obert amb la concessionària de l’Hospital de Manises, Sanitas, per mantindre tancats alguns dels consultoris, un mes després de la fi de l’estat d’alarma.

També et pot interessar

stats