Aquest contingut ja no està disponible per veure.

L’Hospital General de València posa en marxa una consulta de seguiment de la síndrome post-UCI en malalts de Covid-19

7 min.

L’Hospital General Universitari de València ha posat en marxa una consulta de detecció i seguiment de la síndrome post-UCI en malalts de Covid-19 amb la finalitat de proporcionar el tractament més adequat i augmentar el coneixement d’aquesta malaltia vírica. Un projecte multidisciplinari que pretén donar solució a les possibles alteracions que les persones que han tingut Covid-19 puguen patir.

“Un ingrés a l’UCI no és una situació normal per a una persona, trenca la seua forma de funcionar”, ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Eva Mateo, cap de secció de l'UCI d’Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor (Sartd) de l’Hospital General de València i impulsora de la iniciativa. Entre les conseqüències per a la salut hi ha debilitat muscular, pèrdua de pes, ansietat o depressió.

Un procés en què es prioritza la humanització de l’atenció i s'eviten visites innecessàries als centres hospitalaris que puguen provocar el malestar del pacient, pel record del passat durant la malaltia. “Des de l’UCI ja es fa tot el possible per a evitar que hi haja conseqüències més greus, des de la rehabilitació fins a la cura de la nutrició”. Però en cas de desenvolupar símptomes, l’objectiu és tractar-los al més prompte possible.

Contingut no disponible
stats