L'Hospital d'Alcoi instal·la llits al gimnàs i a la cafeteria

Sanitat Universal té activat el pla de contingència davant l'allau d'ingressos, que posa contra les cordes el sistema públic de salut.

VÍDEO | L'Hospital d'Alcoi instal·la llits al gimnàs i a la cafeteria

La xifra d'hospitalitzacions per la Covid-19 no para de créixer des que va començar l'any. Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat actualment hi ha 4.175 persones hospitalitzades per coronavirus a la Comunitat Valenciana, 577, a les UCI. Ambdues xifres són les més altes des que va començar la pandèmia.

La imatge que millor reflecteix l'impacte de la pandèmia en el sistema sanitari està a Alcoi, on la cafeteria del personal i el gimnàs de l'Hospital Mare de Déu dels Lliris s'ha reconvertit per a albergar pacients. A la cafeteria s'han instal·lat ja 13 llits, metre que al gimnàs se n'han col·locat 11. En aquest departament de salut s'ha registrat la incidència acumulada més alta: 2.700 casos per cada 100.000 habitants i el personal s'enfronta a una capacitat assistencial desbordada.

Altres hospitals també adapten les instal·lacions per a acollir més pacients.

A les comarques del nord, les hospitalitzacions de pacients de Covid quasi dupliquen les que hi havia en la primera onada. En el departament de Salut de Vinaròs, la incidència és molt elevada i arriba als 1.000 contagis per cada 100.000 habitants. A l'Hospital Comarcal de Vinaròs, la unitat de cures intensives ja està al 100% de la capacitat. A més, alguns pacients ja han hagut de ser derivats a l'Hospital Jaume I i al General de Castelló. Un centre on s’estan traslladant els pacients d'altres malalties a l’àrea de pediatria, perquè pràcticament totes les plantes tenen malalts de coronavirus.

A l'Hospital La Fe de València, el 35% dels llits estan ocupats ja per pacients de Covid. Allí estan rebent pacients greus d'altres centres, ja que compta amb més recursos. Tanmateix, el personal adverteix que el marge de maniobra és ja molt curt i l’ocupació de les UCI ha arribat a la totalitat.

En aquests moments, la Conselleria de Sanitat Universal té activat el pla de contingència davant l'allau d'ingressos que posa contra les cordes el sistema públic de salut. D'altra banda, la sanitat privada ha cancel·lat operacions per a atendre pacients de la pública i la Conselleria de Sanitat Universal ha començat a contactar amb hotels per a poder utilitzar algunes habitacions per a malalts que hagen d'estar aïllats o perquè descansen els sanitaris.

Una situació que també ha descrit la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Marisa Blasco, en el programa A la Ventura. Blasco ha advertit que als hospitals valencians queda poc marge de maniobra i que estan “al límit”. Així mateix, ha explicat que la situació "ens ha desbordat" i que "està sent molt terrible".

També et pot interessar

stats