L’hospital de campanya de La Fe de València, per dins

Disposa de 400 llits per a atendre a les persones infectades per la Covid-19, que se sumaran als 700 dels centres de Castelló i Alacant.

VÍDEO | L’hospital de campanya de La Fe de València, per dins

A la una i mitja s’han obert les portes als mitjans de comunicació per a mostrar l’interior de l’hospital de campanya de València. Instal·lat al costat de La Fe, disposa de 400 llits per a augmentar la capacitat d’atenció a les persones infectades per la Covid-19 i estarà actiu al final de la setmana.

“Entrarà en funcionament de manera gradual, ja que la càrrega logística de 400 llits és molt més gran que la d’un hospital comarcal”, ha explicat Manuel Guiote, exmetge militar i assessor durant el muntatge de l’hospital. L’espai està connectat amb l’Hospital La Fe a través d’un túnel de 200 metres, i està construït amb material que presenta una major resistència al virus –com és el cas de l’alumini, en la superfície del qual només viu un parell d’hores–. Aquesta obra estarà disponible fins l’arribada de la tardor, per si de cas es visquera un rebrot de la Covid-19, i està previst que quan concloga l’epidèmia s’emmagatzeme per a reutilitzar en cas de viure una nova emergència sanitària.

En sumar les noves instal·lacions de Castelló i Alacant, que esperen finalitzar les obres aquesta setmana, es disposarà de 1.100 llits addicionals per a l’atenció sanitària de tota la ciutadania durant la crisi. Els centres acolliran, en principi, aquelles persones que donen positiu i que no tinguen una situació especialment greu per a alliberar espai als hospitals valencians.

També et pot interessar

stats